Смятам, че хигиената е важна за здравето. Информационната още повече! Отдавна не се докосвам до вестници, а от 2006г. не гледам телевизия…

Хигиена

Малко здравословни мисли

Смятам, че хигиената е важна за здравето. Информационната още повече!

Отдавна не се докосвам до вестници, а от 2006 година не гледам телевизия. Ако все пак се осмеля да пипна дистанционното, изключение правят научнопопулярните, историческите и няколко музикални канала. Лайкнала съм няколко новинарски сайта, колкото да знам кога точно ще ми спрат топлата вода и колко време ще ми се налага да се поливам с канче. Колко повече тази зима трябва да платя на изедниците от ЧЕЗ и на мизерниците от Топлофикация. Хвърлям по един бърз поглед и бързо минавам нататък. Днес обаче търпението и поносимостта ми се изчерпаха. Неделя е! Почивен слънчев летен ден. Дърветата са зелени и птичките пеят.

"Накратко" ме информира, че: "Заклаха мъж в столичния квартал Лозенец", "Същата тази "медия" иска да знам, че "Син уби баща си и майка си в Добричката болница", "Блиц", че Преслава се е изкривила от слабост... OFFNews: "8 годишно дете загина при катастрофа край Ботевград" и "Румънска кола се е удари в цистерна край село Люти Дол". "Хвърлен от трибуните предмет уби футболист". "58 годишна жена загина при катастрофа в Пловдивско". DarikNews.bg: "Британските тайни служби разпознаха убиеца на журналиста Джеймс Фоули", "Село Каменово остана под вода", "Братът на мистериозно загиналата в Тайланд Ева: Никой не е лекувал сестра ми", "Стихията е погълнала покъщнина, мъртви са много домашни животни, а реколтата в дворовете е унищожена.", "Велосипедист загина след катастрофа край Благоевград", "Осем екзекутирани за терористични атаки в Китай", "Тук сме, защото видяхме как един невъоръжен мъж беше удушен от полицията", обяснява активистът за граждански права Ал Шарптън, "Сепаратисти обстрелват стадиони в Донецк", "Самолет от държава с ебола каца в София за ремонт след отказ от Малта и Финландия", "Търговци на гласове набират безработни"...

В България това, което се разбира под "новини" е вредно за здравето на хората! Бългаските новини убиват надеждата, самочувствието, добротата, човечността, истината, красотата... убиват всичко хубаво и добро в човека. Убиват децата, които имат нужда да растат в доверие за утрешния ден. Убиват възрастния със страх за внуците му. Убиват силата и вярата на тези, които хранят семейства.

Една приятелка, подобни ги нарича "живите мъртви", "орки". Това е някаква малка част от новините за днес. Денят не е свършил. Вярвам, че има достатъчно време да се случат ужасни и непоправими неща както у нас, така и в чужбина. Сигурна съм, че със започването на новата седмица всички ние ще бъдем своевременно информирани за всяко зло под слънцето. Ако няма какво ще си го измислят, защото, нали те такива неща постоянно стават. Уби, закла, изнасили, удуши, открадна, измами… Ден след ден, всеки ден се затвърждава убеждението ни, че светът е зъл, живота е скапан, а ближния враг. А е неделя. Почивен слънчев летен ден е. Дърветата са зелени и птичките пеят.